Ako nájsť lacné letenky? Tipy a triky ako ušetriť peniaze.

Každý z nás rád cestuje, no nie vždy mu to umožňujú financie, v tom horšom prípade nie moc flexibilný pracovný čas. Dneska by som sa s vami chcela podeliť o pár užitočných tipov, ako cestovať - lietať o trocha šikovnejšie.

Hľadajte ceny a nie destinácie
Možno to znie trocha zvláštne, ale budete prekvapený, aké skvelé ceny do rôznych destinácií sveta sa dajú nájsť. Stačí pri vyhľadávaní leteniek na rôznych portáloch, alebo stránkach airolíniek zadať letisko odkiaľ by ste radi leteli, zadať možnosť "anywhere" a zadať možnosť od najnižšej ceny a vualá, zaujímavé ponuky sú na svete.


Buď flexibilný
Ak nemáte presne určený dátum vašej dovolenky, letenka sa dá kúpiť o desiatky eur lacnejšie v rôzne dni, stačí si pozrieť kalendár odletov a zvoliť ten najvýhodnejší. Taktiež sa dá letenka zohnať lacnejšie ak hľadáte "neatraktívne" časy odletov, to znamená, buď moc skoro ráno alebo neskoro večer. Pri nákupe takýchto leteniek taktiež platí, čím skôr si letenku kúpite tým bude lacnejšia. Väčšina nízko nákladových spoločností ceny svojich pravidelných letov pomaly zvyšuje blížiacim sa termínom odletu, čo je vidno aj na kalendári nižšie.

Kalendár odletov a výrazne rozdiely cien v rôzne dni (Norwegian Air Shuttle)


Za cenu nepohodlia
Niekedy sa oplatí zvoliť lety s prestupom, ktoré sú tiež často krát výrazne lacnejšie. Najlepšie sú jedno-dvoj hodinové prestupy, kedy máte čas a nemusíte sa stresovať či stíhate ďalší let. Ďalšou možnosťou je nájsť si let s možnosťou dlhšieho prestupu (+24hod), a spojiť prestup s návštevou mesta a navštíviť rovno dve destinácie na jednej ceste.

Sledujte sociálne siete
Každý z nás má viacero sociálnych sietí - Facebook, Instagram, Twitter atď. a taktiež skoro všetky spoločnosti takisto. Na týchto stránkach spoločnosti často zverejňujú akciové lety, lacnejšie letenky na rôzne sviatky (Valentín, Veľká noc atď.) a taktiež mnoho súťaží do ktorých sa môžeš zapojiť. Taktiež je dobré sa prihlásiť na odber noviniek cez e-mail, kde vám tiež prídu občas zaujímavé ponuky. 

Twitter spoločnosti Wizzair
Lety mimo sezóny
Ak chcete navštíviť niektoré konkrétne miesta, určite sa na ne vydajte mimo sezóny. Možno toto priam neplatí pre letné dovolenky pri mori, ale pre návštevu niektorých miest ako sú Londýn, Paríž atď. je toto ideálne.

Vyhľadávacie portáli
Je dobré vyhľadať si letenky na týchto portáloch ako je napríklad skyscanner.com, expedia.com a pod., pretože tieto portále sú schopné porovnať ceny stoviek leteckých spoločností za pár sekúnd. Aj keď kúpu letenky radšej urobte na oficiálnej stránke tej leteckej spoločnosti, ktorá vás najviac zaujala, pretože touto cestou môžte tiež ušetriť pár eur navyše.

Chyby v cenách
Taktiež sa veľakrát stane že letecké spoločnosti urobia vo svojich cenách chybu, a zrazu sa z troch núl stanú len dve. Existuje veľa stránok, ktoré sa zaoberajú takými to tipmi leteniek, a jednou z nich je aj slovenská stránka Letenky za babku, ktorá často na svojej facebookovej stránke zverejňuje podobné letenky s chybnými tarifami.


Dúfam že sa Vám dnešný článok páčil a možno vám aj trocha 
pomohol pri ďalšom plánovaní vašej cesty. 
Budem veľmi rada ak mi zanecháte komentár, a ak aj vy máte dáke tipy
na lacnejšie letenky sem s nimi, budem veľmi rada.
A taktiež. ak si myslíš, že si zaslúžim váš hlas v ankete "Bloger Roka 2015" 
v kategórii Cestovanie môžte mi ho darovať práve TU.
Ďakujem a vidíme sa pri ďalšom článku. :)


10 komentárov:

  1. Ďakujem za super tipy. Určite mi to niekedy v budúcnosti pomôže. Rozumný článok!☺
    Bibiána Navrátil's Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super, originální, zaujalo. :) Palec nahoru.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. Ja ďakujem za prečítanie článku a komentár. :)

      Odstrániť
  4. Naozaj super článok! Je to veľké vzrúšo keď je cena leteniek chybná, milujem vyhľadávanie zaujímavých ponúk :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super tipy! Já bych si přála někdy takhle narazit na chybnou cenu u letenky :3 vím, že o tom jednou byla reportáž v TV a od té doby mi to vrtá hlavou, jen jsem nevěděla, kde hledat. :)

    OdpovedaťOdstrániť

© Copyright. Používa službu Blogger.