#BELGICKO - Prečo?

Dnes ráno sa zobudím ako každý deň, dám si čaj, nakŕmim mačku, sadnem za počítač aby som si prečítala čo sa deje nového vo svete. Prvá správa na ktorú narazím - "Explózia na letisku v Bruseli - 30 mŕtvych, stovky zranených".  A ja sa pýtam prečo?
Hneď som si spomenula, už to bude pár rokov dozadu, ako som navštívila toto krásne mesto Brusel. Bezstarostne, a hlavne bez strachu som si pobehovala medzi krásnymi uličkami, všade rozvoniavali chutné vafle s čokoládou a jahodami. Bol to jeden z mojich prvých dlhších výletov do zahraničia. Obdivovala som tie nádherné stavby, všetkých tých ľudí, všetko ma fascinovalo.



V tedy som ani nepomyslela že by sa niečo také mohlo stať. A nie len tam, ale celkovo v Európe. Aj keď sama som zástanca myšlienky, že ak sa ti má niečo stať, tak sa to stane a nemusíš ani nikde cestovať ale... 
Prečo by sme sa v 21. storočí mali báť vyjsť von z nášho domu, z našej krajiny bez toho, aby sme sa obávali o naše životy. Prečo musíme byť obmedzovaní? Prečo sa musím báť letieť domov pozrieť rodinu, a nebyť si istá, že či ich už niekedy uvidím? Prečo sa musím báť ísť na dovolenku a stresovať celý čas, či sa dáky fanatici nezmyslia, že vystrieľajú celú pláž?

Čo je podstata toho, že každý deň musí zahynúť kopa nevinných ľudí len preto, že si pár ľudí vo svete dokazuje svoju moc, kŕmi svoje ego a bankové účty. A ja sa zas pýtam prečo? 



Ďakujem za prečítanie môjho kratšieho výlevu myšlienok.
Budem veľmi rada za komentár a váš názor čo si o tom myslíte vy.
ĎAKUJEM

8 komentárov:

  1. Jako malá jsem měla takový sen, že až budu starší, tak budu hodně cestovat. Nikdo z mý rodiny není "cestovatelsky založený", takže jsme vlastně skoro nikam nejeli.

    No a teď se dostávám do toho věku, kdy už můžu jezdit pryč bez rodičů a po tom, co si všechno čtu, mě to nadšení nějak začalo opouštět :D (ups)

    Já se moc o téma "uprchlíci" nezajímám, takže omluv to, co napíšu, jestli to nebude mít hlavu ani patu... :) Ve zkratce si myslím, že se to mělo líp hlídat, tím myslím, kdo všechno přechází přes hranice. Chápu, že nejde kontrolovat každýho, ale zároveň si myslím, že v tom mohl být lepší systém.

    Taky si tak celkově myslím, že se před problémy NEDÁ UTÉCT. A tohle všechno je hrozně špatně...
    TUORE BLOG

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ťa chápem s tým cestovaním, veľa ľudí to ovplyvní v tom kam pôjdu a či vlastne aj pôjdu. :)
      A tiež súhlasím s tým že sa im to vymklo z rúk celá bezpečnosť v Európe a mali to riešiť na začiatku.
      A ďakujem pekne za komentár a za tvoj názor. :)

      Odstrániť
  2. Moc hezky napsaný článek. Taky tohle chování nechápu. Je to strašné, i přestože nejsem zrovna cestovatelský typ. Kamarádky taťka tam dnes ráno přiletěl a zachránilo je od výbuchu 10 min. zpoždění letadla. Člověka by ani nenapadlo, že se opravdu najde někdo takový, kdo se dobrovolně obětuje pro utrpení ostatních, a co víc.. dokonce celé organizace takových lidí. Snad se to podaří nějak uklidni, abychom mohli být zase o něco klidnější. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mal jediné šťastie že to meškalo, až ma zobrali zimomriavky. Môj ujo taktiež letel do Belgicka v ten čas útokov, no našťastie nie priamo do Bruselu, ale tiež sme mu hneď volali či je v poriadku. Dúfam že sa to čoskoro vyrieši, aj keď toto je problém na dlhú dobu ja si myslím. :/ Ďakujem za komentár a názor. :)

      Odstrániť
  3. Pekný článok.. vždy som chcela precestovať celú Európu, milovala som to tu a bola som hrdou európankou, ale teraz si chcem čo najskôr našetriť aby som po škole vypadla do Austrálie.. Ten multikulti trend mi lezie krkom, toto je NAŠA Európa, a nie Európa nejakého teroristického moslima ktorý si sem ťahá svoju imbecilnú šáriu.. Tiež si myslím že za tým čo sa teraz deje stojí zopár zbohatlíkov.. Svinstvo. Čudujem sa ľuďom že si to celé konečne nevezmú do vlastných rúk a nezbavia sa ich..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tebou úplne vo všetko a dúfam že sa to čoskoro vyrieši toto celé pretože ja nechcem prežiť život v obavách že sa mi môže na každom kroku niečo stať. btw Mojím snom je zas Nový Zéland. Ďakujem z komentár a za názor.

      Odstrániť
  4. Veľmi pekne si sa k tomuto vyjadrila. Tento článok sa mi nesmierne páči.
    Bibiána Navrátil's Blog

    OdpovedaťOdstrániť

© Copyright. Používa službu Blogger.