TOP 3 jedlá, ktoré treba ochutnať v Thajsku

Kedže každá krajina má svoju výnimočnú kuchyňu, ani Thajsko nezaostáva. Thajská kuchyňa je tvorená hlavne jedlom z ryže. Takže ak ste milovníci ryže, môžte ju dostať na všetky spôsoby, rôznych druhov a dokonca aj na raňajky, čo bolo pre mňa dosť prekvapujúce. Thajská kuchyňa je taktiež veľmi korenistá a pikantná. Najčastejšie je využívané chili ktoré nájdete u nich na každom stole, ako u nás soľničku. Taktiež môžte často naraziť na kokosové mlieko, sójové omáčky, vždy čerstvé bylinky, arašidy a zeleninu všetkého druhu. Jedlá sú pripravované buď z hydiny, rýb alebo z plodov mora. Stretli sme sa aj s menej typickým jedlom, a to bolo krokodílie mäso, ktoré sme aj ochutnali. Typickým gestom, s ktorým sme sa tu viac krát stretli bolo, že vždy po jedle nám doniesli čerstvé ovocie, buď to bol ananás, kokos, melón alebo mango. Z týchto spomínaných ovocí taktiež padne vhod v horúcom počasí dobre vychladený a čerstvo pripravení shake, ktorí chutí úplne geniálne.  Ale dosť bolo kecania okolo toho čo jedia, čo pijú atď., v tomto článku by som vám chcela predstaviť 3 top jedlá/dezerty ktoré mne chutili osobne najviac. Tak poďme na to. :)




ROTI
Tak tento dezert sme si obľúbili asi najviac, až tak, že sme ho skúšali aj doma, no márne. Tak ako to robia oni, to fakt vedia len oni. Je to dezert pripravovaní z múky, vajíčka a vody, pripravovaní na rozžeravenej platni. Tento dezert sa podáva s banánom, vajíčkom a sladeným mliekom. :)

 ZDROJ FOTIEK a RECEPT nájdete TU 

ROLOVANÁ ZMRZLINA
Ďalšou vecou, ktorú sa oplatí skúsiť je táto rolovaná zmrzlina. Je z čerstvého ovocia a smotany, hlboko mrazená, rozsekaná a následne zrolovaná. Pre lepšiu predstavivosť čo myslím pod pojmom rozsekaná a zmrazená pozrite si video u mňa na fanpage - VIDEO :)



PAD THAI
A konečne sa dostávame ku môjmu najobľúbenejšiemu jedlu a to sú nudle. Milujem nudle na každý spôsob - vyprážané, opekané, varené s vajíčkom, kuraťom zeleninou. A to sa odrazilo aj na mojej strave - jedla som nudle skoro každý deň, niekedy aj dvakrát denne. Ja som jedávala najčastejšie Pad Thai čo sú vlastne opekané ryžové rezance s tofu, kuraťom, zeleninou a vajíčkom. :)


Taktiež by som chcela spomenúť, že to najlepšie jedlo v Thajsku nenájdete v tých najluxusnejších reštauráciách, ale priam naopak na ulici v stánkoch, ktoré je častokrát stokrát lepšie a aj lacnejšie. :)


Tak to by bolo pre dnešný článok všetko.  
 Dúfam že sa vám príspevok aspoň trocha páčil a troška pohladil vaše chuťové poháriky.
Budem veľmi rada ak mi zanecháte komentár, a napíšete, aké je vaše najobľúbenejšie jedlo
a aké naj zvláštnejšie jedlo ste vo svojom živote zatiaľ skúsili. :)
A taktiež ak si myslíte, že si zaslúžim váš hlas v ankete "Bloger roka 2016", môžte
za mňa hlasovať priamo TU. Budem vďačná za každý platný hlas. :) 
Ďakujem veľmi pekne a vidíme sa pri ďalšom článku. :) 





19 komentárov:

  1. Dala bych cokoliv za tu rolovanou zmrzlinu! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím že za chvíľu to príde aj na CR/SR :) :)

      Odstrániť
  2. Všetko vyzerá nesmierne chutne! ♥ A zmrzlinu by som si dala :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ona nie len super vyzerá ale aj tak chutí! :) :)

      Odstrániť
  3. Hlavne ten dezert a zmrzlinu by som si dala (:

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár. :) Obe boli úplne chutné. :)

      Odstrániť
  4. V Thajsku jsem nikdy nebyla, ale jednou bych klidně brala se tam podívat. O těchhle pochoutkách slyším prvně, ale začaly se mi sbíhat sliny snad nad všemi. Nejvíc asi nad rolovanou zmrzlinou :)
    Lory Humble

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oplatí sa navštíviť túto krajinu nádherná :) A zmrzlina taktiež výborna! :)

      Odstrániť
  5. Moc krásný článek. :)
    Ta zmrzka ? hmm mňam ! ♥

    Articleswithannie.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá to naozaj veľmi chutne a zaujímavo ☺
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jsem moc ráda,že jsi mi poslala odkaz,protože thajské jídlo je sen a nebe v jednom ♥
    Na zmrzlinu jsem narazila jednou i tady v česku,ale dost mě oslovilo poslední jídlo Pad THai,nemáš nějaký recept,podle kterýho bych to nemusela pokazit nějak extra?:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj som rada že si blog navštívila. :) Popravde som sa nikdy neodvážila si pripraviť noodle sama doma, vždy radšej zájdem na niečo takéto do reštiky (asi som moc pohodlná heh) :D Ale myslím že recepty na internete sa moc od seba nelíšia a nájdeš ich všade..:) Ak sa rozhodneš to skúsiť, tak ti držím palce a môžeš potom dať vedieť ako to nakoniec dopadlo. :D :)

      Odstrániť
  8. pad thai miluju, mají ho dokonce často i s tofu... a ta jejich rolovaná zmrzlina není špatná - měla jsem nějakou jogurtovou a byla dobrá, ale lepší zážitek než samotná zmrzlina bylo pozorovat, jak ji rolují a sekají :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano aj s tofu je to fajn! :)
      A súhlasím už len príprava bol zážitok :) :)

      Odstrániť
  9. Tomu se říká článek! Miluju jídlo a Thajsko je můj obrovskej sen! Určitě se stávám pravidelným čtenářem, protože s emi tvůj blog moc líbí <3!

    PS: Škoda, že jsi na The NBHD nebyla, byli naprosto perfektní! :) A moc děkuju za přání k narozkám.

    ZAAKO || New Badlands

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak rada by som sa išla do Thajska pozrieť ♥

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť

© Copyright. Používa službu Blogger.