48 hodín v Singapore

Ahojte! Dneska som si pre vás pripravila článok o tom, čo sa oplatí vidieť v Singapore za 48 hodín. Kedže sme leteli do Austrálie a mali sme prestup v Singapore, využili sme to, a predĺžili sme si ho na necelé dva dni, aby sme si prezreli krásy mesta. Kedže sa nedá spísať úplne všetko čo sme v Singapore vyskúšali, ochutnali a videli, prinášam vám len pár top atrakcii tohto nádherného mesta. 


Merlion - socha leva s rybím telom

Na druhej strane zálivu oproti známemu hotelu  Marina Bay Sands sa nachádza táto známa socha Merliona ktorá chrlí vodu.  Je to veľmi vyhľadávané miesto v Singapore. Z tohto miesta je krásny výhľad na už spomínaný hotel ktorý má predstavovať loď a taktiež veľmi známu konštrukciu lotosového kveta ktorú môžete vidieť na prvej fotografii. 



Marina Bay Sands - Sky Bar

Ďalším miestom ktoré by som vám určite odporúčala navštíviť je určite Sky Bar na úplnom vrchu hotela Marina Bay Sands, odkiaľ máte nádherný výhľad ne celé mesto a botanické záhrady. 
 Je veľa možností ako sa dostať na strechu tohto hotela a samozrejme za všetky sa platí.
My sme si zvoli túto variantu z dôvodu, že vstupné ktoré si zaplatíte, následne môžete minúť v bare na drinky alebo jedlo. Napríklad, keby že sa rozhodnete ísť pozrieť len na vyhliadkovú terasu, ktorá sa mimochodom nachádza o poschodie nižšie, zaplatíte omnoho vyššie vstupné, ktoré vám len tak prepadne. 



Gardens By The Bay 

A samozrejme tu nesmú chýbať tieto nádherné záhrady botanické záhrady! Otvorená časť záhrad je prístupná verejnosti úplne zadarmo. Za menší príplatok sa môžete prejsť dokonca aj korunami stromov.  Konajú sa tam taktiež svetelné show ktoré sa začínajú o 19:45 a 20:45 každý deň. My sme o týchto show nevedeli, a úplnou náhodou sme ich stihli a poviem vám, bol to jeden z najkrajších zážitkov z tohto mesta. Celá show bola neuveriteľná, hudba a svetlá boli nádherné prepojené, určite sa oplatí tam zavítať aj vo večerných hodinách. 





Taktiež môžete zavítať aj do uzatvorených botanických záhrad, za ktoré sa už ale platí. Máte na výber z dvoch. Prvá kopula je takzvaná Flowe Dome a druhá je Cloud Forest. My sme si z týchto dvoch vybrali Cloud Forest, v ktorom sa nachádza jeden z najvyšších vodopádov v uzatvorenom priestranstve. Ak ste fanúšikom kvetov a rôznych rastliniek, určite odporúčam navštíviť toto miesto.


Singapore Sling - Raffles hotel

Singapore Sling, všeobecne považovaný za národný nápoj krajiny, bol vytvorený 1915 práve v tomto hoteli menom Raffles. Ak teda chcete ochutnať pravý Singapore Sling, určite zavítajte do tohto hotela. Tento bar je veľmi vyhľadávaný medzi turistami, takže odporúčam vám vytvoriť si rezerváciu, aby ste nemuseli čakať tak ako my. 
Zaujímavosťou v tomto hoteli je taktiež to, že hosťom sa pri servírovaní nápoja taktiež donesie vrecúško s arašidmi, ktoré lúpete priamo na zem. Takže po celom bare nájdete na dlážke škrupinky z orieškov. 


Sentosa Island 

A ako posledné by som asi spomenula Sentosa Island na ktorom nájdete Universal Studios a S.E.A Aquarium a mnoho ďalšieho. A kedže sme nemali dostatok času na návštevu obidvoch miest, vybrali sme si návštevu akvária, kde máte podvodné tuneli, mnoho akvárií, a jedno z najväčších akvárií na svete s dĺžkou až 36 m a výškou skoro 8,5 m. 

TIP: Ak máte na výber, zaplatte si lístky pomocou karty Master Card, na ktorú dostanete pár percent zľavu a pukance zadarmo. :) My sme to zistili úplnou náhodou až po zaplatení lístkov.





Ďakujem všetkým za prečítanie, dúfam že sa vám článok páčil.
Ak máte nejaké otázky, určite mi napíšte do komentáru a ja sa vám na ne 
budem snažiť odpovedať.
Ďakujem a vidíme sa pri ďalšom článku! :)


6 komentárov:

© Copyright. Používa službu Blogger.