Moje 3 TOP


Už v prvom článku som písala, že žijem v menšom, ale za to úplne nádhernom meste menom Viborg. V dnešnom článku, ktorý bude viac menej taký foto článok, by som vám rada ukázala moje tri najobľúbenejšie časti mesta. :)

Mesto Viborg nepatrí medzi tie najväčšie mestá, ale za to si to vynahradzuje svojou krásou. Námestie, ak to tak môžem nazvať, je vždy vyzdobené Dánskymi vlajočkami a tématikou Dánska. Títo severania si na to dosť potrpia. Na námestí je vždy plno ľudí, a to hlavne v sobotu, keď polka mesta sa vždy rozhodne že ide nakupovať, aj keď sa im ani nečudujem. Toľko super obchodov na jednom mieste, no kto by neodolal.



Ďalšou mojou obľúbenou časťou je dominanta mesta, a to krásna Viborg Cathedral, ktorá vyzerá ako z rozprávky. Však posúďte sami! Hneď vedľa sa nachádza aj menšia botanická záhrada s krásnym prostredím na oddych.




Jednou z neodmysliteľných častí mesta sú jazerá, ktoré sa nachádzajú všade po okolí mesta.  Dve najväčšie jazerá Nørreso a Søndersø, na ktoré máme výhľad aj my z okna, sú najznámejšie a najviac vyhľadávané. V letnom období slúžia tieto jazerá aj na kúpanie, ale hlavne na rybárčenie. Všade v okolí jazier sú pekne zariadené parky, do ktorých taktiež radi chodievame za oddychom. :)





Tak, to by boli moje tri top veci ktoré milujem na tomto meste. Aj keď v tomto meste nežijem tak dlho, je tomu len pár mesiacov, už za tú krátku dobu mi prirástlo k srdcu. Aj keď musím povedať, že to Dánske počasie mi niekedy dobre lezie na nervy. :)

Ďakujem za prečítanie, poprípade ak máte chuť a čas zanechajte komentár, budem veľmi rada. :) S pozdravom a s láskou vaša Ivana. :)


12 komentárov:

  1. Musí tam být náádherně.Super fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to nádherne :) Vo Viborgu som ešte nebola ale ak sa bude dať chcela by som sa tam ísť pozrieť niekedy v budúcnu. Lepšie povedané dosť ma lákajú tie jazerá a Dánske počasie? Zvykneš si. :) Viac by ma ale teda zaujímalo už si skúšala dánčinu? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chodím na kurzy dánčiny ale aj o tom bude článok budúci týždeň ;D Ale poviem ti, nebude to môj najobľúbenejší jazyk ;D

      Odstrániť
  3. Tak to je nádhera! Jsem platonicky zamilovaná do severu, takže ti tiše zááávidím :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sme teda dve! :) Sever je krásny, či už svojou prírodou alebo architektúrou :)

      Odstrániť
  4. ach, to je krásne!! aj všetky fotky a tá atmosféra, ktorá z nich sála... nádhera! :).
    len škoda, že fotografie nie sú väčšie :/ :). bolo by to tip-top!

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! :) Neviem či si skúšala, ale stačí na ne len kliknúť a mali by byť väčšie. :)

      Odstrániť
  5. Tak to je vážně nádherné místo a ještě krásnější fotky. ;)

    OdpovedaťOdstrániť

© Copyright. Používa službu Blogger.