#THAJSKO - BANGKOK mojimi očami

Ahojte! :) Po dlhšej dobe Vám opäť prinášam jeden z mojich cestovateľských článkov. Mnohí isto ani neviete, že skoro celý mesiac február som strávila na prázdninách v Thajsku, kde som navštívila mnoho miest, ochutnala úžasné jedlo a zažila plno zážitkov, s ktorými by som sa rada chcela podeliť.



Jeden z najzaujímavejších zážitkov patrí určite návšteva Bangkoku. Bangkok patrí rozhodne medzi jedno z najväčších miest ktoré som zatiaľ navštívila. Aj napriek veľkosti tohto mesta, cestovanie je tu pomerne jednoduché pomocou metra, vlaku alebo dokonca aj loďou, ktoré je celkom aj adrenalín. Prvý dojem, ktorý toto mesto na mňa zanechalo, bol dosť zvláštny. Vidieť tie kontrasty medzi bohatými a chudobnými ľuďmi, krásne reštaurácie oproti skromným obchodníkom s jedlom okolo cesty, alebo vidieť 5 hviezdičkové luxusne hotely, ktoré stáli hneď naproti železničnej trati alebo rieky, kde skromne žili ľudia len v drevených domčekoch. Aj takýto kontrast je možné vidieť na jednej ulici v jednom meste. Aj napriek tomu všetkému, sú tu ľudia neskutočne priateľský a vždy s úsmevom na tvári vám s radosťou pomôžu a poradia. Aj keď jazyková bariéra je tu dosť viditeľná na každom kroku, vždy sme sa dáko nakoniec dorozumeli a dohodli. :)



Aj napriek modernizácii tohto mesta, je stále vidieť, že ľudia neustúpili tradíciám. Na každom rohu vidieť malé svätyne a Budhov, ktoré si ľudia vyrábajú. V Bangkoku je možné nájsť aj veľké množstvo chrámov, do ktorých majú ľudia väčšinou umožnený vstup zdarma.  Jeden z najkrajších chrámov ktorý sme navštívili bol Wat Pho - Temple of the Reclining Buddha. V tomto chráme sme strávili, fakt nekecám, hodiny. Toľko krásnych chrámov, sôch a hlavne všetky tie krásne detaily. Jedinou nevýhodou tohto miesta sú turisti, ktorí sú všade. Mám len pár šťastných fotografií na ktorých mi nepózuje dáky turista.


 








Mne osobne sa páčila aj návšteva nezvyčajného a moderného obchodného centra Terminal 21, ktorý bol navrhnutý na spôsob letiska. Orientovať si sa tu musel pomocou obrazoviek, nápisov presne tak ako na letisku. Každé poschodie v tomto obchodnom dome bola iná krajina/mesto - Londýn, New York, Japonsko, San Francisco atď., čomu prislúchali aj dekorácie, obchody, reštaurácie ale aj vzhľad, takže celé to pôsobilo ako keby si sa nachádzal na ulici daného mesta.





Tak to by bolo pre dnes všetko. Dúfam že sa Vám článok páčil. 
Ak by ste chceli vidieť viacej fotiek môžte ich nájsť u mňa na instagrame.
 Budem rada ak mi zanecháte komentár, alebo ak máte dáke otázky 
kľudne sa spýtajte. :)
A takisto ak si myslíš že si zaslúžim tvoj hlas sa v ankete
 Bloger Roka v kategórii Cestovanie môžeš za mňa hlasovať právu TU.
 Ďakujem veľmi pekne a vidíme sa pri ďalšom článku. :)




12 komentárov:

  1. Veľmi pekný článok :-) poznám ten pocit keď si niekde a chceš niečo zaujímavé zvečniť vo forme fotky a ľudia sa ti tam pchajú a pchajú :-D zaujalo ma ja to obchodné centrum a hlasujem za teba :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za komentár a aj za hlas! :) Veľmi si to cením! :)

      Odstrániť
  2. Skvělý článek :) Miluju tu jejich kulturu a jídlo. Jednou se snad taky dostanu do Thajska :)
    Simma Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne. :) Oplatí sa navštíviť túto krajinu. Ja by som sa tam osobne veľmi rada vrátila a pozrela sa aj trocha viacej na sever. Tak držím palce nech sa to podarí. :)

      Odstrániť
  3. Teda holka, já mám co číst. Úplně jsem koukala. Jsi opravdu cestovatelka ! Závidím tvé cestování,snad se na takové cestování dostanu i já ♥
    Fakt mám radost z tvého blogu ,paráda prostě. ☺
    Annie ♥

    http://articleswithannie.blogspot.cz/2016/03

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. Ďakujem za komentár a áno je to dobré vdieť a zažiť :)

      Odstrániť
  5. mesiac v takejto krajine?wau, paráda!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mesiac sa zdá dosť dlhá doba, ale na takú veľkú krajinu s toľko zaujímavými miestami a kultúrou sa všetko zažiť za ten mesiac nedá. :) Ale určite by som sa tam rada vrátila a navštívila aj to čo sme nestihli. :) A Ďakujem za komentár! :) :)

      Odstrániť

© Copyright. Používa službu Blogger.